Kako pravilno shranjevati tonerje

25. 5. 2023

25. maja 2023 | Pred nakupom novega tonerja ste morda pomislili tudi na to: Ali naj naročim samo en paket ali si lahko privoščim zalogo tonerjev? Kako dolgo zdrži toner? In kako in kje pravilno shraniti rezervna polnila?
Zato smo zapisali naslednje vrstice. Zaradi njih boste na primer ugotovili, da si lahko ob pravilnem ravnanju brezskrbno naredite zalogo tonerjev.

Tiskati kot da gre za življenje? To ni potrebno

Če vas skrbi, da bi morali toner, ko ga razpakirate in vstavite v tiskalnik, čim prej porabiti, vas lahko pomirimo. Tudi tako imenovani praznično tiskanje ne vpliva na življenjsko dobo kartuš za laserske tiskalnike. Posodica in njena vsebina sta narejena tako, da tudi ob občasnem tiskanju toner zdrži npr. leto dni.

In če tonerje kupujete na zalogo, le upoštevajte teh nekaj nasvetov:

Zaščitite pred sončno svetlobo

Na vsaki posodici za ponovno polnjenje bi lahko pisalo "Hranite v suhem in temnem prostoru". Neposredna sončna svetloba, zlasti v poletnih dneh, lahko dela čudeže s plastičnimi deli tonerja. Vendar od teh čudes ne boste imeli podebnega veselja.

Tonerje hranite pri sobni temperaturi

Z zgoraj omenjenim odstavkom je tesno povezana temperatura prostora, kjer hranite tonerje. Podobno kot vročina tudi premočan hlad ali celo mraz nista ustrezna. Najboljše je shranjevanje rezervnih polnil neposredno v pisarni ali v drugem prostoru, kjer je standardna sobna temperatura.

Tonerje shranjujte vodoravno

Odličen prostor za skladiščenje tonerjev je na primer omara. Priporočamo, da kartuše vanj postavite v vodoravnem položaju, torej v istem položaju, v katerem jih boste nato vstavili v tiskalnik.

Toner vzemite iz embalaže šele tik pred uporabo

Če ni potrebno, pustite rezervno kartušo zavito v originalni embalaži. Ta ščiti komponente tonerja pred svetlobo in mehanskimi poškodbami.

Ne dotikajte se optičnega valja v tiskalniku

In preden vstavite nov toner v tiskalnik, se po nepotrebnem ne dotikajte posameznih delov mehanizma, tako na tonerju kot v tiskalniku. To še bolj velja za optični valj. Ta del je zelo občutljiv in nepravilno ravnanje z njim lahko poškoduje sam toner in celoten tiskalnik.

Trikrat hura za zalogo

Iz zgornjih odstavkov izhaja, da vam ob pravilnem skladiščenju ni treba imeti nobenih skrbi glede vnaprejšnjega kupovanja kartuš za laserske tiskalnike. Oglejte si našo aktualno ponudbo in si opremite svojo pisarno ali dom še danes.

 

Bodite prvi
Prejmite najnovejše informacije o novostih in promocijah neposredno na vaš e-mail.

Poštnina od 3,99 €

na prevzemna mesta GLS

Dostava najpozneje v 48 urah

Res smo hitri

Pri nas imate čas

Blago lahko vrnete v 30 dneh

Nagradili vas bomo

Za vsak nakup prejmete točke zvestobe