Članki

Tiskalnik HP LaserJet M110we na pisarniški mizi. 4 minute branja
Najnovejši članek

Ocena HP LaserJet M110we: Odličen tiskalnik za nezahtevne

21. 9. 2023

Iščete poceni tiskalnik, primeren za tiskanje dokumentov, pa ste še vedno v dilemi, katerega izbrati? V naslednjih vrsticah vam bom skušal dati nekaj nasvetov. V roke sem dobil na preizkušnjo HP LaserJet M110we tiskalnik, ki je kot nalašč za te namene. In ker mi že nekaj tednov dela družbo v moji pisarni, je čas, da ga temeljito ovrednotim.

Preberi članek
3 minute branja

Pisarniško delo stoje: 7 prednosti, ki vam jih bo prineslo

14. 9. 2023

Z razmahom IT tehnologij počasi prehajamo od dela s stroji v proizvodnji k računalnikom. Trenutno 4 od 10 Evropejcev na delovnem mestu sedijo. V Nemčiji, Luksemburgu in na Nizozemskem vsak drugi prebivalec države tako preživi celo ves delovni čas. Hkrati je dolgotrajno sedenje vzrok številnih civilizacijskih bolezni in zdravstvenih težav. Človeško telo enostavno ni zgrajeno za dolgotrajno sedenje. In kaj zdaj? Vstanite! V naslednjem članku imamo za vas 7 izgovorov, da vstanete s stola.

Cel članek »
2 minute branja

Brizgalni tiskalnik s sistemom rezevoarjev - konec skrbi

7. 9. 2023

Predvsem v gospodinjstvih so brizgalni tiskalniki še vedno zelo priljubljena naprava za tiskanje dokumentov in fotografij. Niso dragi, so pa enostavni za uporabo in zagotavljajo kakovosten tisk. Toda cene originalnih kartuš so relativno visoke, kar močno podraži delovanje teh uporabnih naprav. Rešitev, ki uporabnikom omogoča znatno zmanjšanje stroškov tiskanja, so tiskalniki s črnilom.

Cel članek »
Originalni toner HP poleg kompatibilnega tonerja TonerPartner 4 minute branja

Posodobitev HP tiskalnika: Kaj storiti, če želite še naprej uporabljati kompatibilna polnila

4. 9. 2023

Kompatibilni tonerji in kartuše so že dolgo zelo priljubljeni med lastniki tiskalnikov, saj lahko z njimi med tiskanjem prihranite veliko denarja. V primerjavi z originalnimi polnili je pri njih cena na kopijo bistveno nižja, kakovost tiska pa je običajno skoraj enaka originalom. A prav zaradi svojih prednosti postajajo kompatibilna polnila vse večji trn v peti proizvajalcem tiskalnikov, prvi pa se je proti njim intenzivno boril HP. Natančneje, na svojih tiskalnikih uvaja programsko blokado, ki blokira uporabo neoriginalnih kartuš in hočeš nočeš je edina možnost uporaba originalnih kosov. Obstaja določena obramba pred to novostjo, vendar ni čudežna.

Cel članek »
2 minute branja

Ali pretečete en kilometer hitreje, kot da se vam premakne računalnik?

29. 8. 2023

Vsi si kupimo nov model osebnega ali prenosnega računalnika s prepričanjem, da nam bo služil vse življenje. Pa tudi če ne za vse življenje, pa vsaj za nekaj let. Toda čas ne igra po naših pravilih, zato tudi najmočnejši stroj sčasoma ne bo več zmogel, upočasnil se bo in postal zavora in ne voznik.

Cel članek »
Pogled na kartušo v tiskalniku Brother 2 minute branja

XL. Proti klasična velikost polnila: Se bo prilegala tiskalniku?

28. 8. 2023

Če za tiskanje uporabljate brizgalni tiskalnik, je zelo verjetno, da ste kartuše že zamenjali z novimi, potem ko je starim zmanjkalo črnila. Verjetno ste se ob nakupu novih srečali z dejstvom, da je poleg originalnih in kompatibilnih ali, če vam je ljubše, alternativnih polnil na voljo tudi standardna in XL različica. Ne veste, v čem se razlikujejo in kaj imajo skupnega? Nič za to. V naslednjih vrsticah bomo na kratko in jasno razložili razliko.

Cel članek »
4 minute branja

Varnost na internetu ½: Nastavitve brskalnika in zaščita spletne zasebnosti

21. 8. 2023

Internet je revolucioniral naš način življenja. Skrajšal je razdalje, pospešil komunikacijo, olajšal dostop do informacij. Internet je kot ogenj – je dober služabnik, a slab gospodar. Kako delati z njim in se ne opeči? Preberite naslednje nasvete za internetno varnost.

Cel članek »